kapcsolati erőszak

2021.11.22. 19:40

Lefejelte, ütötte, rúgta korábbi élettársát a fiatal férfi

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Bűnösnek mondott ki kapcsolati erőszak bűntettében egy 26 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette. Amennyiben az ítélet végrehajtásra kerülne, akkor az elítélt a büntetés kétharmadának letöltését követő nap bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság kötelezte a vádlottat valamivel több, mint hatvankétezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A büntetlen előéletű vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismerte tetteit és bűnösségét, valamint lemondott a tárgyalás jogáról, amit a bíróság elfogadott. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A sértett, a vádlott volt élettársa, megbocsátott a férfinak, megbeszélték a vitáikat, tartják a kapcsolatot. Az élettársak viszonya egy idő után megromlott, gyakran veszekedtek, a sértett többször is elköltözött. Tavaly december 14-én is veszekedtek, amelynek során a vádlott a falhoz szorította a nőt, aki a végleges szakítás szándékával távozott, majd december 30-án visszament a személyes tárgyaiért.

Ismét szóváltásba keveredtek, amelynek során a férfi kivette a nő kezéből a telefonját, amit az visszavett. Erre a férfi az orra tájékán lefejelte a sértettet, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, eltörött az orrcsontja. A sértett az eset után a vádlottnál töltötte az éjszakát.

Éjszaka, majd újévkor hajnalban, az ittas vádlott ismét veszekedni kezdett. Ököllel megütött a nő arcát, majd a kanapéról a földre rántotta és kétszer-háromszor hasba és combon rúgta, pofon vágta. A nő sérülései nyolc napon belül gyógyulóak voltak, de fennállt a súlyosabb sérülés reális veszélye.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában