Embercsempész

2022.01.14. 15:30

Letartóztatásban az autós üldözés után elfogott grúz férfi

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el annak a grúz embercsempésznek a letartóztatását, aki január 11-én egy hosszú autós üldözést követően került rendőrkézre Szekszárdon.

TEOL.hu

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Mint arról már a TEOL.hu hírportál is beszámolt, a megalapozott gyanú szerint január 11-én 13 óra körüli időben egy ismeretlen személy az általa vezetett lengyel rendszámú Toyota Corolla személygépkocsival, az M9-es autóúton, Baja irányából Szekszárd irányába közlekedett, amikor a bogyiszlói rendőri ellenőrző-áteresztő ponton a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, és azt kikerülve az igazoltatás elől elmenekült.

Az intézkedés során a gépkocsit több rendőri egység is üldözőbe vette, majd végül Szekszárdon, a rendőrség Tartsay utcai épülete előtt sikerült megállítani. A megállást követően a gépkocsi vezetője a járműből kiugrott és a helyszínről elmenekült. A nyomozó hatóság tagjai a jármű vezetőjét 16 óra 30 perckor a megyeszékhely belterületén elfogták. A jármű utastérben a rendőri egységek 5 illegális bevándorlót találtak, akik személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, valamint Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A gépkocsit egy grúz állampolgárságú férfi vezette.

Forrás: TMRFK

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a grúz férfit bűnszervezetben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítja. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását elrendelte, mivel megalapozottan feltehető, hogy a magyarországi lakó- vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező, a magyar nyelvet nem beszélő gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, és a későbbi büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, hiszen egyszer már szökést kísérelt meg. Ezen kívül tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást megnehezítené, a nyomozó hatóság látókörébe kerülő személyeket befolyásolná. A gyanúsított büntetőeljárási jelenléte csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtottak be szabadlábra helyezés miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában