Vádemelés

2022.01.02. 13:00

Pénzbüntetést indítványoz az ügyészség

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy 26 éves román állampolgár ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

T. N.

Illusztráció (forrás: MW-archívum)

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A vádirat szerint a férfi 2019. május 15-én délelőtt Simontornyán közlekedett egy román rendszámú teherautóval. A 64. számú főút és a 40. számú vasúti fővonal kereszteződésében a vasúti átjárót biztosító fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba hajtott. A fénysorompó csapórúdja a vádlott vezette járműre csukódott, majd letörött.

A férfi a helyszínt megállás és adatai hátrahagyása nélkül elhagyta. Személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett. A történteket térfigyelő kamera rögzítette. Tettével a vádlott a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, és megszegte a KRESZ rendelkezéseit. 

A vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál. Egyben indítványt tett arra, hogy kötelezze a vádlottat kártérítés megfizetésére, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában