Baleset

2022.03.12. 10:36

Gyermekek is megsérültek a 6-os úton, Szekszárdnál

Többen, köztük két gyermek is megsérült a 6-os és a 63-as számú főút kereszteződésében szombaton történt balesetben, melyben két személygépjármű és egy tartálykocsi ütközött.

TEOL

Fotó: TMRFK

A balesetet okozó 19 éves nagyszékelyi  lakos egy Volkswagen Transporter kisbusszal közlekedett – az 5112-es bekötőúton – Tolna irányából a 6-os út felé – tudatta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK). Tájékoztatásuk alapján a jármű vezetője úgy akart áthajtani – Szedres irányába – a 6-os útnál lévő útkereszteződésen, hogy a nem vette figyelembe az "Állj! Elsőbbségadás kötelező!" táblát. 

Fotó: TMRFK

Amikor a kereszteződésbe ért – a 6-os úton – összeütközött egy Szekszárd irányából szabályosan érkező Volkswagen Sharan személygépkocsival, melyet egy 49 éves szedresi férfi vezetett.  A Volkswagent az ütközés ereje áttaszította a 63-as útra, ahol végül megállt. A balesetet okozó sofőr autója egy Paks irányából  Szekszárd felé haladó – budapesti férfi által vezetett – üzemanyagot szállító tartálykocsinak ütközött. Amikor a tartályautó vezetője észlelte a balesetet, fékezett és jobbra lehúzódva megpróbálta, de  már nem tudta elkerülni az ütközést.
 

Fotó: TMRFK


Az elsődleges adatok szerint a vétlen autóban utazó három szedresi nő és a balesetben vétkes sofőr súlyosan, az általa vezetett Transporterben utazó két tolnai gyermek könnyebben sérült. Őket a mentők a szekszárdi kórházba szállították. A későbbi orvosi vizsgálatokon kiderült, hogy mindannyian könnyű sérülést szenvedtek. A vétlen autóvezető és a teherjármű söfőrje sérülés nélkül megúszta.

 

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást indított.

 

Az érintett kereszteződésben a helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, az útlezárás és a terelés megszűnt az érintett útszakaszon, a forgalom ismét zavartalan – közölte a TMRFK.

Címkék#balesetek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában