Vádemelés

2022.04.12. 18:10

Akciófilmbe illő jelenettel zárult az ittas vezetés

A Szekszárdi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves szekszárdi férfi ellen.

TEOL

Fotó: Illusztráció/MW

A vádlott március 14. napján a délelőtti órákban alkoholt fogyasztott. Ezt követően kora este Szekszárd lakott területén belül gépkocsijával úgy közlekedett, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt – tájékoztatott a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Az ittas férfi egy jobbra ívelő kanyarban letért a bal oldali útpadkára, melynek következtében autója megpördült, átfordult a tetején, majd újból a kerekeire érkezve állt meg. A balesetben a vádlott nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, az autóban más személy nem utazott. Az előállítását követően tőle vett vérminta alapján a vádlott a vezetéskor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. 

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában