Jogerős ítélet

2022.05.01. 09:30

Javítás helyett rendszámot cserélt

Bűnösnek mondott ki egy negyvenkét éves férfit a Tamási Járásbíróság egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettében, és ezért egy év négy hónap próbára bocsátotta.

I. I

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

A büntetlen előéletű férfi egy büfét üzemeltet, amely ételkiszállítással is foglalkozik, ezért több személygépkocsit is használnak. Az egyik kiszállító az általa vezetett járművel az elmúlt év végén balesetet szenvedett, ezért a gépkocsi használhatatlanná vált. A vádlott ezt követően megvásárolt egy személyautót, amelynek sem műszaki érvényessége, sem pedig kötelező felelősségbiztosítása nem volt.

A férfi leszerelte a jármű hatósági jelzéseit és rátette az összetört autóét, valamint a gépkocsiba tette a forgalmi engedélyt és az autót átadta az ételfutárnak, aki a továbbiakban ezt használta az ételek kiszállítására. Idén március másodikán a Tamási Rendőrkapitányság járőrei a simontornyai MOL-kútnál tartott igazoltatás során megállapították, hogy sem a rendszám, sem a forgalmi engedély nem az ellenőrzött autóhoz tartozik. Mivel a gépkocsit vezető alkalmazott minderről mit sem tudott, ellene a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

Amennyiben a próbára bocsátás ideje alatt a vádlott újabb bűncselekményt követne el, akkor ezt a büntetést is le kellene ülnie. Jelen ügyben a férfi köteles megfizetni az állam javára valamivel több, mint harminc­ezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában