Embercsempészet

2022.06.13. 06:33

Autópálya-rendőrök szúrták ki az Opelt Tolna-Mözs határában

Büntetőeljárás indul egy román férfi ellen, aki hét illegális bevándorlót szállított hétfő hajnalban az 5112-es mellékúton, Tolna-Mözs határában.

TEOL

Fotó: TMRFK

A Bátaszékei Autópálya Alosztály egyenruhásai szúrták ki a járművet, melynek vezetőjét és utasait valamivel hajnali négy óra után volták ellenőrzés alá. A járművet egy 32 éves román férfi vezette, aki autójának utas- és rakterében hét illegális migránst szállított – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  Az illegális migránsokat előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: TMRFK

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában