Vádirat

2022.07.12. 16:22

Felpofozta a szomszédot, vádemelés lett a vége

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 62 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter József, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a vádlott idén június elsején az esti órákban, a lakóhelyeként szolgáló szekszárdi társasház lépcsőháza előtti járdaszakaszon szóváltásba keveredett a közvetlen szomszédságában élő 18 éves férfival. A vita során a vádlott egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte, majd többször meg is lökte a vele régóta rossz viszonyban lévő fiatalt. 

Az ütés következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló arcduzzanata, illetve hámsérülése keletkezett. A vádlott cselekményével olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában