Vádemelés

2022.07.13. 12:30

„Sitt-hegyet” halmozott fel ingatlanán a bátaszéki férfi

A hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves bátaszéki férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter József, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

TEOL

Építési törmelék (illusztráció) Fotó: MW

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2021 augusztusától heti rendszerességgel, jelentős mennyiségű, összesen több mint 90 köbméter építési-bontási törmeléket, téglát, illetve betondarabokat helyezett el a tulajdonában álló Tolna megyei ingatlanon, jóllehet erre nem volt hatósági engedélye. A büntetlen előéletű, részletes beismerő vallomást tevő vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Dr. Páli Péter József felhívta a figyelmet arra, hogy 2021. március 1. napjával jelentősen módosult a hulladékgazdálkodás rendje megsértésnek büntető törvényi szabályozása. Önmagában büntetendővé vált az engedély nélküli hulladéklerakás, ha azt jelentős – 1000 kilogrammot vagy a 10 köbmétert meghaladó – mennyiségű hulladékra követik el, függetlenül attól, hogy a hulladék adott esetben alkalmas-e az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére. A jelentős mennyiséget el nem érő hulladék esetén továbbra is tényállási elem maradt a veszélyeztetésre alkalmasság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában