Vádemelés

2022.07.14. 16:20

A szekszárdi uszoda építkezéséről lopott el ventilátorokat a férfi

A Szekszárdi Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt emelt vádat egy 29 éves tolnai férfi ellen.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2020. évben az új szekszárdi uszoda építkezésén dolgozott segédmunkásként, egy kft. alkalmazásában. A vádlott a légtechnikai és fűtési hálózat kiépítésében vett részt. A férfi a munkavégzése során összesen négy légkezelő ventilátort lopott el az uszoda épületéből oly módon, hogy azok rögzítő csavarjait egy villáskulccsal eltávolította, valamint a ventilátorok egyik alkatrészét letörte - tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

A vádlott által okozott közel 1,3 millió forint kár az eljárás során nem térült meg. A járási ügyészség a férfit nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában