Embercsempészet

2022.08.24. 14:07

Kisgyermek is volt az őrizetbe vett magyar nő kocsijában

Öt illegális bevándorlót szállított egy magyar nő, akit kedd éjjel fogtak el az M9-es autóúton.

TEOL

Fotó: TMRFK

Egy osztrák rendszámú autót állítottak meg a rendőrök augusztus 23-án nem sokkal éjfél előtt az M9-es autóút 8-as kilométerszelvénye közelében, Bogyiszló térségében. A kocsit egy 34 éves magyar nő vezette, aki öt illegális bevándorlót szállított – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Fotó: TMRFK

A külföldiek – akik között a rendőrségtől kapott fotó tanúsága szerint egy legfeljebb néhány éves gyermek is volt – szír állampolgárnak vallották magukat. Azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.  Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában