Vádemelés

2022.09.14. 15:35

Engedély nélkül tartott lőfegyvert egy 61 éves férfi

Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 61 éves Tolna megyei férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A férfi 2021. december 14. megelőzően – pontosabban meg nem határozható időben – megszerzett egy 22-es kaliberű, típusjelzés nélküli puskát, a hozzá tartozó töltényekkel – tájékoztatott szerdán közleményben a Tolna Megyei Főügyészség. A fegyvert és a harminchét darab, ugyancsak 22-es kaliberű, német gyártmányú töltényt az elmúlt években a tulajdonában lévő ingatlanban tartotta. A nyomozó hatóság a puskával és töltényekkel együtt a vádlottól egy fegyvertisztító készletet is lefoglalt.

A vonatkozó jogszabály szerint a puska működőképes lőfegyvernek, a töltények pedig lőszernek minősülnek, melyeket a vádlott engedély nélkül tartott úgy, hogy azok tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a lőfegyver és a lőszerek elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában