Újraminősítés

2022.10.25. 16:20

Sikeresen vizsgázott a simontornyai mentőcsoport

Sikeres minősítéssel zárult a Simontornya Települési Mentőcsoport állományának nemzeti újraminősítő gyakorlata, amelyre október 22-én délelőtt, a város három helyszínén került sor. A mentőcsoport tagjainak vízkárelhárítási feladatokat kellett végrehajtania.

TEOL

Homokzsákpakolás (Fotó: Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség)

A feltételezés szerint egy átemelő szivattyú műszaki meghibásodása miatti eseménynél, valamint a rendkívül csapadékos időjárás következtében hirtelen megemelkedő Sió-csatorna magas vízállására kellett reagálnia a mentőcsoport állományának annak érdekében, hogy megakadályozzák az érintett városrész elöntését – adta közre a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A gyakorlat az elemi csapások, kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében kialakuló veszélyhelyzetek elhárítására, valamint az alapvető vízkárelhárítási képességek szakmai felkészültségére fókuszált. A feladatok végrehajtását a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség háromtagú minősítő bizottsága értékelte.

A mentőcsoport tagjainak vízkárelhárítási feladatokat kellett végrehajtani

Szabó Jenő tűzoltó ezredes, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője megköszönte a résztvevők pozitív hozzáállását. Az ezredes beszédében kitért az önkéntes mentőszervezetek létjogosultságára, akik nagymértékben hozzájárulnak a települések önmentő képességének növeléséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában