Pénzbüntetés

2023.01.11. 10:04

Főút mellé vitte a szemetét egy szekszárdi férfi

Hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: David Calvert

A vádlott 2022 nyarán egy Tolna megyei főút melletti területen engedély nélkül fél köbméter hulladékot, háztartási lomot helyezett el. A hulladékok között műanyag függöny, könyvek, textilruházatok, kartondobozok, műanyag zacskók, illetve zsákok is voltak – tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség. Mint azt közleményükben hozzátették, ezek a szél, az eső és egyéb környezeti tényezők hatására bomlásnak indulva a belőlük kioldódó szennyezőanyagok, valamint éghetőségük okán alkalmasak az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére.

A vádlott a büntetőeljárás megindítását követően a kihelyezett szemetet eltávolította, a helyszínt természetes állapotába visszaállította.

A büntetett előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában