Letörte a csapórudat

2023.01.27. 10:17

Román sofőr ellen emeltek vádat Szekszárdon

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy román állampolgárságú férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

A vádirat szerint a 48 éves férfi 2021. május 13-án reggel Simontornyán közlekedett az általa vezetett teherautóval, Igar irányából Cece irányába felé. Haladása során a kellő körültekintés nélkül egy a városban található vasúti átjáróba hajtott, ahol forgalmi torlódás miatt megállásra kényszerült. A vasúti átjárót biztosító fénysorompó azonban eközben tilos jelzésre váltott – tájékoztatott közleményben Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott ekkor megpróbált a teherautóval balra húzódni, azonban a sorompó bal oldali csapórúdja a járműszerelvényre csukódott, majd letört. A férfi egy rövid időre megállt ugyan, de aztán adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről.

Ezzel megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint „biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a folyamatos, megállás nélküli, legalább 5 km/óra átlagsebességgel való áthaladásra lehetőség van”.

 A 48 éves sofőr cselekményével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, illetve mások testi épségét. Bár senki sem sérült meg, anyagi kár azonban keletkezett.

 A büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a járási ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságnál.

„Rájár a rúd”

Mint azt korábban megírtuk, a simontornyai vasúti átjáróra „rájár a rúd”, ugyanis időről időre előfordulnak a fentihez hasonló esetek. 

Ahogy arról beszámoltunk szintén a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy ugyancsak 34 éves román állampolgárságú férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. A sofőr még 2019-ben június 8-án hajtott be a tilos jelzés ellenére a kereszteződésbe, ahol letörte a csapórudat.

Amint azt korábban megírtuk, tavaly augusztus 7-én egy személygépkocsi vezetője törte le a csapórudat. Az autós szintén a tilos jelzés ellenére hajtott az átjáróba. A sorompó lecsukódott a jármű mögött, az előtte feltorlódott kocsisor miatt pedig nem tudta elhagyni az átjárót. Erről az esetről egy szemtanú elmondta, a tragédia nem sokon múlt. A kocsi, tele utasokkal a síneken vesztegelt, a vonat már robogott feléjük. Az esetről később portálunknak nyilatkozott annak a járműnek a vezetője is, aki a szóban forgó kocsi mögött várakozott autójával az átjárónál, amikor az eset történt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában