Nem tudták elkerülni az ütközést

2023.02.16. 09:13

Biciklist gázolt az autó Dombóváron, súlyosan sérült

Súlyosan megsérült egy kerékpáros, amikor nem adott elsőbbséget a főúton haladó autónak, ezért az elütötte - értesültünk a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

TEOL

A kerékpáros nem adott elsőbbséget az autónak, nem lehetett elkerülni az ütközést

Forrás: police.hu

Reggel 6 óra 36 perc körül érkezett személyi sérüléses balesetről bejelentés Dombóvárról, hogy a 611-es számú főút 2-es kilométerszelvényében a Kapos folyó hídján egy autó kerékpárost gázolt. Egy 16 éves tiszakóródi/dombóvári fiú a főúttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton haladt Dombóvár irányából Kaposszekcső irányába. A Kapos folyó hídjához érve letért a kerékpárútról, és ráhajtott a 611-es számú főút úttestjére.

A főútra felhajtása során nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező autónak. A kocsi sofőrje észlelte a biciklist, fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni. A kerékpáros a szélvédőre zuhant, majd az úttestre, mely során súlyosan megsérült. Felhívjuk a kerékpárral közlekedők figyelmét a kerékpáros bukósisak használatára. Bár a jogszabály csak bizonyos esetekben teszi kötelezővé annak használatát, a legtöbb kerékpáros balesetnél sokkal enyhébb fokú sérülés következne be használatával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában