Földrengés

2023.02.22. 14:45

Tolna vármegyei szakember utazik Törökországba

A hét elején dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredest, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese is kiválasztották a Törökországban működő EU polgári védelmi csoportba. Az ezredes biztonsági szakértőként tevékenykedik majd.

TEOL

Dr. Hábermayer Tamás ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese (Fotó: Makovics K.)

Február 20-án újabb, Magyarország által felajánlott szakértőt fogadott el támogatóként Törökország. Dr. Hábermayer Tamást öt jelölt közül választották ki, megbízatása február 21-től három hétre szól. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TVMKI) igazgatóhelyettese, aki aktív tagja a HUNOR és HUSZÁR mentőszervezeteknek is, hamarosan Ankarában kezdi meg szolgálatát – tájékoztatott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Mindeközben Ábrahám Márton alezredes, az OKF Nemzetközi Főosztályának helyettes vezetője is folytatja a szolgálatot, ő február 11-e óta tevékenykedik a földrengés sújtotta Törökországban. A felajánlott adományok elhelyezése és célba juttatása jelentős logisztikai munkát igényel, ebben támogatja a török szervezeteket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság logisztikusa.

„Feladatom a tevékenységek összehangolása, az információáramlás megkönnyítése, egyfajta összekötő szerep betöltése a munkaszervezetek között” ­– így összegezte munkáját Ábrahám Márton február 18-án.

A BM OKF Nemzetközi Főosztályának helyettes vezetője elmondta, a cél az, hogy a csapatok visszavonása előtt a felajánlásaik és adományaik átadását megfelelően előkészítsék, hogy azok valóban eljussanak oda, ahol azokra szükség van. Egészségügyi felszerelések, eszközök, gyógyszerek, elhelyezéshez, tábori befogadóhely kialakításához szükséges eszközök és egyéb speciális felszerelések tartoznak a felajánlások körébe. Mindeközben folyamatos a raktárkapacitások felmérése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában