Jubileumi Gróf Széchenyi Ödön

2023.04.29. 10:02

Gyermek tűzoltóversenyt tartottak Bonyhádon

Április 28-án huszadik alkalommal rendezték meg a Gróf Széchenyi Ödönről elnevezett diáktűzoltó versenyt Bonyhádon. Összesen 7 település 10 csapata nevezett a nagy hagyományoknak örvendő megmérettetésre.

TEOL

Megrendezték a Gróf Széchenyi Ödönről elnevezett diáktűzoltó versenyt Bonyhádon.

Fotó: Vizin Balázs

Steiner Krisztián, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitotta meg a tűzoltóversenyt. Az igazgató számára örömteli, hogy az elmét és a testet egyaránt megmozgató versenynek ők biztosíthatják a helyszínt, és hogy immáron huszadik alkalommal sikerül gyerekeket toborozni a fakultatív elfoglaltsághoz.

Diáktűzoltó verseny

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere is köszöntötte a diákokat, valamint a felkészítésben közreműködő nevelőket és tűzoltókat. Büszkeséggel tölti el, hogy a fiatal korosztály is érdemben foglalkozik a tűzvédelemmel, valamint a tűzoltó hagyományok őrzésével.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját elégedettséggel tölti el, hogy a tűzvédelemmel már-már tematikusan foglalkoznak az oktatási intézmények pedagógusai is. A gyerekek már most egy olyan lelkes közösség tagjai, akik aktívan részt vesznek a tűzvédelmet érintő megmozdulásokban.

A megelőzéssel kapcsolatos ismeretek bővítése mellett az tábornok bízik abban, hogy a jövőben néhányan szívesen csatlakoznak majd egy önkéntes tűzoltó egyesülethez, vagy adott esetben a katasztrófavédelem szervezetén belül képzelik el a felnőtt karrierjüket.

Dr. Balázs Gábor

A főszervezésben és a gyerekek felkészítésében Gaál-Martin Elvira pedagógus évről-évre oroszlánrészt vállal. Mellette a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület segíti a fizikai versenyszámra történő gyakorlást, valamint a Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség és a Bonycom Kft. is hozzájárul a gyerekek felhőtlen szórakozásához.

Pénteken a hagyományokhoz hűen a gyerekek elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak. Az elméleti részben gróf Széchenyi Ödön életéről, illetve tűzvédelmi ismeretekből összeállított tesztsort kellett kitölteniük, majd az iskolaudvaron tűzcsapról való osztott sugárszereléssel fejezték be a feladatokat.

A versenyre nevező csapatok közül senki nem távozott üres kézzel. A diákok oklevelekkel, érmekkel és kupákkal a kezükben számolhattak be otthon a jubileumi eseményen szerzett élményekről.

Osztott sugár szerelése

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi ki gratulációját valamennyi indulónak, és bízik abban, hogy az elkövetkező években még több diáktársukkal lesznek képesek megszerettetni ezt a sportot és átadni a tűzvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat.

Fotók: Vizin Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában