Sebességellenőrzés

2023.04.26. 18:27

Közel hatszáz gyorshajtót rögzítettek a traffipaxok Tolnában

Mintegy hatszáz gyorshajtót rögzítettek a traffipaxok az egy hétig tartó fokozott ellenőrzés ideje alatt Tolnában.

TEOL

A múlt héten lezajlott Roadpol Speed elnevezésű sebességellenőrzés során összesen 415 gyorshajtóról készítettek kamerafelvételeket a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a vármegyei főkapitányság szóvivője. Ebből 61 esetben az objektív felelősség elve alapján – a jármű megállítása nélkül – készültek a felvételek, melyek feldolgozását követően a Vas Vármegyei vagy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságok fognak eljárni a szabálytalankodókkal. A rendőrök emellett a hét folyamán 354 gyorshajtót állítottak meg, 254 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, két járművezetővel szemben szabálysértési eljárás indult, 98 sofőrrel szemben pedig a helyszínen közigazgatási bírság kiszabására került sor.

Fotó:  Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Speedmarathon nevű akcióban végzett 24 órás ellenőrzés alkalmával 15268 jármű sebességét ellenőrizték. Ezek közül 182 esetben rögzítettek gyorshajtással összefüggő szabálytalanságot a traffipaxok. Az egyik legkirivóbb szabálytalankodó egy 50 km/h-s sebesség helyett 98 km/h-val közlekedő autós volt Kétyen, aki hatvanezer forintos közigazgatási bírságot kapott. 

 

Mint azt megírtuk, a rendőrség az idén is várta a polgárok javaslatait arra vonatkozóan, hogy hol végezzenek sebességmérést a Speedmarathon akcióban. A Roadpol Speed akciót április 17-23. között tartották meg országszerte, míg a Speedmarathon április 21-én, péntek reggel 6 órától április 22-én, szombat reggel 6 óráig zajlott. Utóbbi alkalmával 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi komplex közlekedési ellenőrzési pont használatban volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában