Nyitott szertárak

2023.05.30. 13:18

Kétezernél is több arcra csaltak mosolyt gyermeknapon a tűzoltók Tolnában

Kétezernél is több arcra csaltak mosolyt programjaikkal vasárnap, vagyis gyermeknapon a tűzoltók Tolnában.

TEOL

Tolna vármegyében négy hivatásos tűzoltó-parancsnokság, három önkormányzati tűzoltóság, tizennégy önkéntes tűzoltó egyesület és Bonyhádon, a Völgységi Tűzoltó Múzeum várta gyereknap alkalmából az érdeklődőket május 28-án. Szintén vasárnap Őcsényben, az V. Pünkösdi Égi Túra és Közlekedésbiztonsági Napon, és szombaton Bonyhádon, a Hősök napja rendezvényen találkozhattak tűzoltószerekkel az arra látogatók – tudatta a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: TVKI

Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók 1133, míg a hivatásos tűzoltók 834 arcra csaltak mosolyt a programjaikkal. Az őcsényi, illetve a szombati bonyhádi rendezvényen megközelítőleg 650 résztvevőt számláltak a szervezők. Ezzel összességében 2617-en ismerkedhettek testközelből a káresetekhez siető fecskendőkkel, ölthették személyesen magukra a tűzoltók védőruháit, különböző bemutatókon, láthatták a saját szemeikkel próbariasztásokon keresztül, hogy milyen gyorsan hagyják el a szertárakat a riasztott járművek – tették hozzá.

A Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából a kicsiket kísérő szülők is hasznos ismertekkel bővíthették a tűzvédelmet érintő meglévő tudásukat. Volt olyan önkéntes egyesület is, ahol habpartival örvendeztették meg a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában