Megmérettetés

2023.07.19. 14:15

A legjobbak közé kerültek vármegyénk ifjúsági tűzoltói

A XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen a Tolna vármegyei indulók alkották az egyik legnépesebb tábort, ugyanis öt csapat képviseltette magát a megmérettetésen.

Révészné Hanol Erzsébet

A múlt hétvégi verseny helyszíne a Miskolci Egyetemi Sportközpont atlétika pályája volt. Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy ifjúsági kategóriában a Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület egy-egy leánycsapattal, a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy fiúcsapattal indult, míg a felnőtt kategóriában a Cikádor Főnix Egyesület és a Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy-egy csapata sorakozott fel a rajtvonalnál. A fiatalokra akadálypálya és 400 méteres váltófutás, míg a felnőttekre oltási gyakorlat és váltófutás várt.

Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a Tolna vármegyei csapatoknak gratulál. Fotó Fotó: TVKI

A csapatok a rekkenő hőségben is kitűnően teljesítettek, minden részmozzanatból visszaköszönt a befektetett energia, és az egymás irányába tanúsított türelem. Ezen a versenyen is megmutatkozott az elköteleződés nem csak a tűzoltó hivatás, hanem a közösséghez való tartozás iránt is. Az akadálypályákon és a váltóversenyeken is összehangoltan teljesítettek a csapattagok. Ennek megfelelően szép eredmények születtek.

Ifjúsági Fiú kategóriában második helyezést ért el a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fiúcsapata, míg a lányok mezőnyében a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület a negyedik, a Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület a hatodik helyezett lett. A Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület szintén a hatodik lett, a Cikádor Főnix Egyesület csapata pedig a nyolcadik helyen végzett az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek Férfi kategóriájában.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában