Odébb parkolt vele

2023.07.28. 07:30

Ittasan, jogsi nélkül beült egy autóba, és elhajtott vele

A Szekszárdi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves szekszárdi férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: perfectlab

A vádirati tényállás szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező, igen súlyos fokban ittas vádlott tavaly nyáron a délutáni órákban Szekszárdon beült a sértett háza elé az utcán, benne az indítókulcsával leparkolt személygépkocsijába, amellyel engedély nélkül elhajtott.

A vádlott néhány száz méter megtétele után leállította a gépkocsit, majd azt hátrahagyva gyalog otthonába távozott. Az ügyészség a férfit jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, amely bűncselekmények közül az előbbi 3 évig, az utóbbi pedig 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában