Elismerés

2023.08.30. 10:30

Jelentős káreseményeknél bizonyított már az Év tűzoltója

Gazdag Attila vehette át idén a „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető címet. A tűzoltó főtörzsőrmester tizenöt éve szolgál a Szekszárdi Tűzoltó-parancsnokságon.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó.

A „Szekszárd Év Tűzoltója” elismerést vehette át a városnapi ünnepségen Gazdag Attila tűzoltó főtörzsőrmester kedden, a Babits Mihály Kulturális Központban. Méltatásában elhangzott, hogy 2008 júliusában szerelt fel a Szekszárd Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságára, beosztott tűzoltóként. Szakmai ismereteit önképzéssel és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szervezett képzések során folyamatosan bővítette, elöljárói támogatásával 2011-től gépjárművezetői, 2020-tól különlegesszer-kezelői beosztást tölt be.

Tűz- és káreseteknél határozott, kiemelkedő szakmai tudásával segíti elöljáróit döntéseik meghozatalában. Munkáját pontosan, megbízhatóan, fegyelmezetten végzi. A beavatkozások alkalmával megfontolt, mindig törekszik a biztonságos munkavégzésre. Kitűnő műszaki érzékkel rendelkezik, melyet kiválóan hasznosít a műszaki mentések alkalmával. Tizenöt éves tűzoltó szakmai tapasztalatát rendszeresen megosztja a fiatalabb munkatársaival, önzetlenül segíti őket a beilleszkedésben, a szakmai tudásuk bővítésében.

Hivatástudata, a tűzoltóság iránti elkötelezettsége követendő példa az állomány körében. Gyakran, szolgálaton kívül is számíthatnak támogató segítségére munkatársai. Pozitív, közvetlen személyiségének köszönhetően meghatározó tagja a Szekszárdi Tűzoltó-parancsnokságnak. A szakmai feladatokon túlmenően szívesen vállal közösségépítő, értékteremtő és hagyományőrző tevékenységet is. Az új ismereteket gyorsan elsajátítja, azokat kitűnően alkalmazza. A közösségi rendezvényeken szívesen vesz részt. Kollégái bizalommal fordulhatnak hozzá.

A tizenöt éves szolgálata alatt számos tűzesetnél és műszaki mentésnél, köztük több jelentősebb, nagyobb káreseménynél végzett kárhelyszíni munkát. Részt vett többek között a 2010-es vörösiszap katasztrófa, a 2013-as rendkívüli havazás és hófúvás, a dunai árvíz-, a szekszárdi börtön tűz-, és a Herman Ottó utcai gázrobbanás kárelhárítási munkálataiban is.

A „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki hivatásos, vagy közalkalmazotti állományban a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságánál teljesít szolgálatot és az adományozás évét megelőző évben a tűzmegelőzés, a tűzoltás, a műszaki mentés és a katasztrófa elhárítás területén kimagasló eredményeket ért el.

Tevékenységével hozzájárult a város és a tűzoltó-parancsnokság működési terület közbiztonságának javításához, a tűzesetek számának csökkentéséhez. Gazdag Attilának a 2022-es és az azt megelőző esztendőkben nyújtott teljesítménye, a tűzoltó bajtársak és a kirendeltségvezető javaslata alapján, a város közgyűlésének jóváhagyását követően ítélték oda a megtisztelő címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában