Pénzt csaltak ki

2023.09.25. 12:24

Idős embereket csapott be, fosztott ki a bűnözőpáros

Jóhiszeműségüket kihasználva, pénzt csalt ki idős emberektől egy bűnözőpáros. A nyomozók befejezték az ellenük folyó eljárást, a férfiak letartóztatásban vannak.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Idős embereket károsított meg az a bűnözőpáros, amelynek tagjaival szemben a szekszárdi nyomozók nemrégiben befejezték az eljárást és az ügyben keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a Szekszárdi Rendőrkapitányságon csalás bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen 2023 májusában, egy 82 éves bátaszéki asszony bejelentése alapján. Az idős nő házába két férfi jutott be, miután ingatlan ügynökként bemutatkozva, 50 ezer forintos támogatást ígértek. A beszélgetés során megszerezték az idős házaspár félretett pénzét, 1,5 millió forintot, majd az összeggel együtt távoztak.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd országos koordináció indult a jellemzően sorozat-bűncselekmény elkövetőinek azonosításához. A beszerzett bizonyítékok és az összefogás eredményeként a szekszárdi rendőrök 2023. június 15-én Kaposváron és Böhönyén intézkedés alá vonták a gyanúsítottakat.

A gyanú szerint a két férfi áprilisban Nagykanizsán, majd májusban Bonyhádon és Zalaegerszegen is hasonló módszerrel károsított meg idős embereket. Többször azt hazudták, hogy a sértettek hozzátartozójának – vejének, fiának, unokájának – viszek pénzt, tartozás fejében. Pénzváltást kérve tudták meg, hol tartják az idősek a pénzüket, majd a figyelmüket elterelve ellopták azt. Máskor önkormányzati dolgozónak mondták magukat, és rezsi visszatérítés meséjével jutottak a kisebb-nagyobb összegekhez. Az egyik férfi egyedül is követett el bűncselekményeket idősek sérelmére Barcson és Kaposváron. Egyik helyen önkormányzati dolgozóként, a másikon a „tartozásos” mesével sikerült pénzhez jutnia.

A nyomozók a 35 éves kaposvári M. Attilát, és a 46 éves szenyéri B. Zoltánt elfogásukat követően előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vételüket követően kezdeményezték letartóztatásukat. A férfiak jelenleg is börtönben vannak.

Az ügy vizsgálata során  a nyomozók további két sértettet is felkutattak, akiket szintén ez év májusában károsított meg a páros. Nagykanizsán egy 92 éves, míg Nagymányokon egy 82 éves asszonyt csaptak be. A hétből háromszor csak az idősebb férfit, a többi esetben mindkettőjüket meggyanúsították kifosztás bűntett illetve lopás bűntett elkövetése miatt. A két férfi a sértetteknek összesen 3 790 000 forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában