Emberkereskedelem

2023.09.26. 18:38

Szexre és koldulásra kényszerítette a nőt

Apa és fia ült a vádlottak padján kedden a Szekszárdi Törvényszéken, ahol emberkereskedelem és más bűncselekmények végrehajtásáért kell felelniük.

Révészné Hanol Erzsébet

Apa és fia ült a vádlottak padján, emberkereskedelem és más bűncselekmények végrehajtásáért kell felelniük (képünk illusztráció)

Forrás: MW

Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a sértett egy nő, aki 2019-et megelőzően már mintegy nyolc év óta hajléktalan, italozó életmódot folytatva élt Szekszárd területén. Az I. rendű vádlott, az apa 2019 februárjában szállást és munkalehetőséget kínálva lakóhelyére hívta a sértettet, akinek lakhatás fejében házkörüli munkát kellett végeznie. Röviddel ezután érzelmi kapcsolat is kialakult közöttük. A sértett a többnyire szociális alapon megillető támogatásként kapott jövedelmét minden esetben átadta a férfinak, aki a nő személyes iratait szintén magánál tartotta.

A férfi döntően féltékenységéből fakadó indokok miatt napi rendszerességgel többféle módon bántalmazta a sértettet, ütötte és rugdosta. A nő emiatt különböző könnyű, illetve súlyos sérüléseket szenvedett el, és többször részesült orvosi ellátásban a kórházban.

I. rendű vádlott később folyamatos és rendszeres bántalmazásaival, valamint fenyegetéseivel arra kényszerítette, hogy más személyekkel szexuális kapcsolatot létesítsen, amelyért I. rendű vádlott készpénzt vagy szerszámot, illetve ház körüli munka elvégzését kérte cserébe.

II. rendű vádlott a szabadságvesztés büntetéséből történt szabadulását követően nem sokkal, 2019. decemberben felkereste otthonában édesapját, I. rendű vádlottat. I. rendű vádlott közölte a fiával, hogy nem készült neki külön ajándékkal, de „szabadulási ajándékként” szexuális együttlétre odaadja neki a sértettet.

I. rendű vádlott a szexuális cselekmények végzése mellett arra is kényszerítette a sértettet, hogy napi rendszerességgel Szekszárdon vásárlóktól, járókelőktől készpénzt kéregessen. A nő félelmében, illetve a jövőbeni bántalmazások elkerülése érdekében eleget tett a férfi ezirányú követelésének is. A sértett a koldulással szerzett pénzt minden esetben átadta I. rendű vádlottnak. 2020. május 29-én a nő megszökött a házból, majd feljelentést tett az I. rendű vádlott ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában