Teol.hu videó

2023.10.10. 14:31

Gyakorlatoztak a Nagymányoki Önkéntes Tűzoltók (galéria és videó)

A Bonyhád Járási Völgység Mentőcsoport állományának nemzeti minősítő gyakorlatát tartották meg október 7-én szombat délelőtt Nagymányokon.

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

– A Nagymányoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület eddig is aktívan közreműködött a településen bekövetkezett káresemények felszámolásában – tájékoztatta lapunkat Bartucz Máté, Nagymányok polgármestere. Célunk az, hogy ne csak a településünk önmentő képességet fokozzuk, hanem bázisként a járásban is aktív szerepet tudjunk vállalni a települések segítésében, és csökkentsük a hivatásos egységekre nehezedő terheket.

A szervezetben levő tagok nagy előnye a szakmai tudásuk, felkészültségük mellett a járásban kiemelkedő helyismeret, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni az adott káreseményre. A mentőcsoport elsődlegesen árvíz, és viharkárok felszámolásában tud majd aktívan közreműködni. Az ehhez szükséges technikai eszközök rendelkezésre állnak, illetve törekszünk elméleti és gyakorlati képzésekkel növelni az egyének szakmai gyakorlati tudását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában