100 euró

2023.11.19. 15:00

Átverte ismerősét, hamis pénzzel vett magának hangfalat

Pénzhamisítással vádol az ügyészség egy fiatalkorú fiút, aki egy idősebb ismerősét verte át egy hamis 100 eurós bankjeggyel – írja a Sonline.hu.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A fiú jó tanulmányi eredménye ellenére kiiratkozott a középiskolából. Azt állította, hogy néhány héttel a 18. születésnapja előtt az utcán sétálva talált egy 100 eurós bankjegyet, amiről azonnal felismerte, hogy az nem valódi, mivel nem tartalmazott biztonsági elemeket, így vízjel-kombinációt, a biztonsági szálat, valamint a fluoreszkáló jelzőrostokat sem, és a papír tapintása nem keltette valódi pénz érzetét, illetve a pénzen olvasható volt egy másolatra utaló angol nyelvű felirat.

Ennek ellenére felkereste az egyik idősebb ismerősét, majd vásárolt tőle egy hangfalat, amit a hamis pénzzel fizetett ki. Az adásvételt követően az eladó jóhiszeműen megpróbálta a helyi bankfiókban forintra váltani a bankjegyet, ahol azonban kiderült, hogy az hamis.

A cikk a Sonline.hu-n folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában