Ittas tolvaj

2023.11.03. 12:03

Nem messzire jutott a lopott autóval, mert amíg tankolni volt, igazoltatták a rendőrök

Kifogyott a benzin a lopott autóból, és mire megtankolhatta volna a tolvaj, a rendőrök igazoltatták.

Révészné Hanol Erzsébet

Az eltulajdonított autó

Forrás: police.hu

Éppen a lopott autóba vitt volna kannában benzint egy 28 éves szekszárdi férfi, amikor a rendőrök igazoltatták, így az üzemanyagtartályt feltölteni és tovább furikázni már nem tudott. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy egy szekszárdi lakos tett feljelentést szerdán késő este, mert röviddel azelőtt egy ismeretlen ellopta a háza udvaráról a kocsiját, melyben benne volt az indítókulcs is. A nyomozók még a feljelentést vették fel, amikor a 6-os főúton Szekszárd határában előkerült az eltűnt autót.

A járőrök nem messze a kocsitól egy benzines kannát cipelő férfit igazoltattak, aki a lopott autó felé tartott. A hatóságok előtt már jól ismert férfi elismerte, hogy nem sokkal korábban ő vitte el a járművet az udvarról, mert nem akart gyalogolni. Több úticélt is kitalált, de az autóból a város határában kifogyott az üzemanyag, és a benzines kanna azért volt nála, mert éppen tankolni volt, hogy folytathassa az útját.

A rendőrök a férfit meg is szondáztatták, amely magas értéket mutatott. Adatai ellenőrzése során pedig kiderült, hogy hatályban van ellene több járművezetéstől eltiltás is, és vezetői engedélye sincsen. A 28 éves tolvajt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett miatt.

Büntetőeljárás indul vele szemben ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt is. Ezek mellett több bűncselekmény – egyebek mellett súlyos testi sértés kísérlete – elkövetése miatt is nyomoznak vele szemben a szekszárdi rendőrök – tette hozzá Komlósiné Kiss Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában