Lépcsőfutó verseny

2023.11.16. 09:23

Újabb évig őrizheti Tolna vármegye a Magyar Tűzoltósport Egyesület vándorkupáját

Az idei négy lépcsőfutó verseny végeztével egy kurdi önkéntes tűzoltó, Nagy Kornél gyűjtötte a legtöbb pontot.

Teol.hu

Balról: Szalai Ákos (Fadd ÖTE), Nagy Kornél (Kurd ÖTE) és Turcsán Tamás (Paksi HTP)

Tavaly Gulyás István, dombóvári hivatásos tűzoltó lett az összetett bajnok, míg az idei négy lépcsőfutó verseny végeztével egy kurdi önkéntes tűzoltó, Nagy Kornél gyűjtötte a legtöbb pontot. Összetett harmadik helyen szintén egy vármegyei tűzoltó: Turcsán Tamás, paksi hivatásos tűzoltó végzett, közölte a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2023-ban 215 induló tette próbára fizikai erőnlétét, szakmai tudását, gyorsaságát, elhivatottságát és kitartását a versenyek alkalmával. Tolna vármegyéből négy tűzoltóság színeiben sorakoztak fel tűzoltók a lépcsők alján fekvő rajtvonalnál. A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Csikos Bence, Iván Péter, Juhász István, Kalmár Csaba és Vitos Gábor; a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Fehér Dániel, Fehér Levente, Horváth Tamás, Lucz István, Szalai Ákos, Szalai-Sebestyén Milán és Tanács Géza; a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Nagy Kornél; míg a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Turcsán Márk és Turcsán Tamás nevezett az egyes megmérettetésekre.

Nagy Kornél (Kurd ÖTE)

A Balatonlellén, Budapesten, Egerben és Kecskeméten megrendezett versenyeken a tucatnyi emeleten keresztül kijelölt útvonalat teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak. A több ezer lépcsőfokot egyéb feladatok végrehajtása mellett - kézi porral oltó készülék cipelése, emelőpárnák működtetése, 80 kilogrammos bábu mentése, tömlők, sugárcsövek kapcsolása – küzdötték le a tűzoltók, miközben az idővel is versenyt futottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában