NAV

2023.12.08. 14:50

Cigarettaeső hullott alá az égből a község határában

Abszurd csomagok hullottak az égből Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyik községében. A kölcsei határrendészek azonnal értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreit.

Teol.hu

Forrás: MW

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határmenti területein rendszeresen találkoznak az egyenruhások úgynevezett „drónos csempészettel”. Az elmúlt napokban is ilyenféle trükkel próbálkoztak az elkövetők, azonban a reptetett csomagok már nem értek célba – tájékoztatott pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága.

A rendőrség munkatársai késő este figyeltek fel egy halk zümmögésre, majd az ezt követő tompa puffanásokra. Az egyenruhások sejtették, hogy ismét illegális cigarettaszállítmány érkezett, ezért értesítették a pénzügyőröket. A sikeres terepkutatásnak köszönhetően, alig egy órán belül az összes „égből pottyant”, gondosan körberagasztott dobozt megtalálták. A vízhatlan ládákban összesen ezerötszáz doboz cigaretta volt.

 A NAV munkatársai a több mint 3,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, ismeretlen tettes ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában