Új kihívások

2024.02.21. 08:00

Ezzel az eszközzel a lángoló elektromos autókat is könnyebben elolthatják

Az elektromos autók oltását segítő oltólándzsa tűzoltás-taktikai alkalmazásának lehetőségeit ismerhették meg a tamási tűzoltók.

Révészné Hanol Erzsébet

A tamási önkormányzati tűzoltóknak Bán Attila tűzoltósági főfelügyelő tartott előadást az oltólándzsáról. Fotó: Tamási Tűzoltók

A technika fejlődése új kihívások elé állítja korunk tűzoltóit. A kiegészítő elektromos áram termelésére szolgáló napelemparkok, az otthoni vagy lakossági kiegészítő napelemrendszerek, a közlekedésben jelenlévő, részben vagy egészében elektromos meghajtású járművek mind más jellegű beavatkozást igényelnek egy káreset során. A jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy a korábban megszokott robbanómotoros meghajtású járművek mellett, az alternatív energiával üzemelő gépkocsikat érintő beavatkozásokra is felkészüljenek a tűzoltók.

Fotó: Tamási Tűzoltók

Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást nemrégiben Tamási önkormányzati tűzoltóinak részére. A Murer oltólándzsa tűzoltás-taktikai alkalmazásának lehetőségeit ismertette a város tűzoltóságának épületében, továbbá beszámolt az oltólándzsa eddigi magyarországi éles bevetéseinek gyakorlati tapasztalatairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában