Ítélet

2024.02.29. 11:07

Fegyveres rabló követelte a bevételt Kocsolán

Bíróság elé állították azt a férfit, aki február 3-án egy gáz-riasztó fegyverrel akart kirabolni egy vegyesboltot Kocsolán. A fegyveres rabló a napi bevételt követelte az eladótól.

Révészné Hanol Erzsébet

A Dombóvári Járásbíróság az elkövetővel szemben 2 év 10 hó börtönbüntetést szabott ki, a közügyek gyakorlásától 3 évre eltiltotta, továbbá rendelkezett a fegyveres rabló korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtásáról. A járási ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

A papírpénzt követelte a fegyveres rabló.
Fegyveres rabló követelte a napi bevételt a bolt eladójától. Illusztráció: Shutterstock

A papírpénzt követelte

A Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében azt írják, az anyagi nehézségekkel küzdő férfi úgy ment be a Tolna vármegyei községben található boltba, hogy a kapucniját a fejére húzta, az arcát a sáljával részben eltakarta, a nadrágzsebében pedig egy működőképes, úgynevezett szekrénytáras gáz-riasztó fegyvert vitt magával azért, hogy pénzt szerezzen. Az eladótól egy üveg bort és egy szatyrot kért, majd amikor a sértett megkérdezte, hogy kér-e még valamit, a férfi azt felelte, hogy „igen, a napi bevételt, a papírpénzt”, miközben elővette a fegyvert úgy, hogy azt az eladó is jól lássa.

Nem teljesítette a fegyveres rabló követelését az eladó

Mivel az eladó a követelést nem teljesítette, sőt ijedséget sem mutatott, hanem azt válaszolta, hogy a boltban kamera van, ezért az elkövető a pisztolyt visszatette a zsebébe és zavartan azt felelte, hogy az csak egy öngyújtó, majd sietve kiment a boltból, így a cselekményével anyagi kárt nem okozott. A bolt kasszájában ekkor egyébként körülbelül 100 ezer forint volt.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság gyors nyomozásának eredményeként a büntetett előéletű férfit még aznap éjjel elfogták és őrizetbe vették, majd február 6-án a Dombóvári Járási Ügyészség indítványának helyt adva a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a letartóztatását. Még ennek határidején belül, február 21-én a járási ügyészség a Dombóvári Járásbíróság elé állította a férfit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában