Rosszul választott...

2024.02.07. 11:30

Kocsolai boltrablás: rendőrfeleséget akart kifosztani a fegyveres férfi

A kocsolai Nanács boltot akarta kirabolni fegyverrel egy harmincegy éves dalmandi férfi szombaton. Mészáros Nikolett, a bolt tulajdonosa rendőrfeleség, lapunknak elmondta, hogy a fegyveres férfi azzal viccelődött a rabláskor a boltban tartózkodó női alkalmazottnak, hogy a fegyvere nem igazi, csak egy öngyújtó. Később kiderült, hogy gázriasztó pisztoly volt nála.

Brunner Mónika

A kocsolai Nanács bolt kívülről (Beküldött fotó)

Mészáros Nikolett, a kocsolai Kossuth Lajos utcai Nanács bolt tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy egy hatvan négyzetméteres vegyesboltot üzemeltet 2007 óta. Az édesanyja iránti tiszteletből nevezte el a boltját Nanácsnak, ugyanis ez volt édesanyja beceneve, a bolt pedig édesanyja öröksége. A vegyesbolt egyébként már a rendszerváltás környéke óta, 1990-91 óta létezik. 

Az eladónő határozottabb volt

– Az alkalmazott hölgy egyedül tartózkodott a vegyesboltban, amikor jött az ismeretlen férfi, és egy bort, egy szatyrot, majd a napi bevételt, abból is csak a készpénzt kérte tőle – elevenítette fel a történteket az alkalmazottja elmondása alapján Mészáros Nikolett bolttulajdonos. 

– Egy pisztolyszerű valami volt a kezében, nem látszott, hogy milyen. Amikor mondta neki az alkalmazott, hogy a vegyesbolt tulajdonosának a férje rendőr, és a bolt be van kamerázva, a rabló ekkor elkezdett viccelődni, hogy a kezében látható fegyver nem igazi, hanem csak egy öngyújtó – tette hozzá. 

Öngyújtónak hazudta a gázriasztó pisztolyát 

Elmondta, hogy a rablás nem sikerült, mert az alkalmazottja jól helytállt a szörnyű helyzetben, amely eleinte nem is látszott olyan komolynak, és csak néhány percig tartott. Csak később, amikor visszanézték a kamerafelvételeket, akkor tűnt fel a számukra, hogy valódi fegyver volt a rabló kezében. Később a rendőröktől megtudták, hogy a számukra ismeretlen férfi egy dalmandi lakos.

Megkerestük a kocsolai önkormányzatot, Lajos Anikó, Kocsola polgármestere lapunknak elmondta, hogy településükön ezerkétszáznegyvenen laknak, öt bolt működik Kocsolán, és még nem történt ilyen eset náluk. 

A dalmandi önkormányzattól is érdeklődtünk, náluk is hallottak a borzalmas esetről, pletykák keringenek a faluban erről, de az elkövető kilétéről konkrét információjuk nincs.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában