Jókor, jó helyen

2024.03.08. 12:30

Horgászokat mentek ellenőrizni, végül egy drogos akadt a horogra

Folytatódik a rendőrség és a TOHOSZ együttműködése a vármegye vizeiben élő halak megóvása érdekében. Idei első közös akciójukon halászati szabálytalanságot nem találtak, egy kábítószer-fogyasztó viszont horogra akadt.

Révészné Hanol Erzsébet

Drónnal pásztázták a tavakat, amikor feltűnt a gyanús horgász (Fotó: police.hu)

A rendőrség és a Tolna Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének (TOHOSZ) munkatársai évek óta együttműködnek a vármegye vizeiben élő halak megóvása érdekében. A rendőrök a halőri szolgálat és a Tolna Vármegyei Kormányhivatal halászati munkatársaival az elmúlt időszakban számos alkalommal tartottak közös ellenőrzéseket, a tavasz beköszöntével pedig a héten megtartották idei első közös ellenőrzésüket. Ezúttal is bevetették a rendőrségi drónt, mely végigpásztázta az élő vizeket, többek között a Sió, a Szálkai tavak és a Duna holtágának térségét. Az akcióban ezúttal halászati szabálytalanságot nem találtak – mondta el Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kristályos anyagot és az adagoláshoz alkalmas eszközt is találtak a horgásznál (Fotó: police.hu)

Hozzátette ugyanakkor, hogy a nap egyáltalán nem telt el eseménymentesen, ugyanis a rendőrök a bogyiszlói Duna holtágnál egy furcsán viselkedő horgászt is ellenőriztek. A férfi horgászfelszerelése mellett egy kábítószer adagolásához alkalmas eszközt is találtak. Ezt követően az 54 éves tolnai férfi ruházatából kábítószergyanús kristályos anyag került elő műanyag tasakban. Emiatt a horgászt mintavételre előállították. A kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A rendőrök a férfival szemben büntetőeljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában