Tűzoltások, műszaki mentések

2024.05.24. 11:38

Rengeteg téves riasztást kaptak a tűzoltók

Az elmúlt évben a bátaszéki tűzoltóság 135 jelzést kapott, ami kiemelkedően magas szám a korábbi évekhez képest. Ezek közül 43 jelzés bizonyult tévesnek, 16 alkalommal szermozgás nem történt, 92 eset igényelt tényleges tűzoltói beavatkozást.

Mauthner Ilona

A téves jelzések 90 százaléka a tűzjelzők meghibásodásából adódott– olvasható az Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság tavalyi évi tevékenységéről szóló beszámolóban. A következő esztendő legfontosabb feladatai között szerepel, hogy a tűzoltások és műszaki mentések zavartalan végrehajtása biztosított legyen. Ennek érdekében elengedhetetlen a kiszámíthatóság és tervezhetőség, valamint az anyagi biztonság megteremtése. Ez magában foglalja a szolgálatszervezés megújítását, a heti és napi tematika pontosítását, illetve az állományon belüli feladatkörök újragondolását. 

tűzjelző, téves riasztás, bátaszék, tűzoltások
Tavaly 92-szer kellett tűzoltások miatt beavatkozniuk a bátaszéki tűzoltóknak. Fotó: Fcebook/BátaszékMost

Élet- és vagyonvédelem

A vezetőség mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hosszú távon biztosítsa a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság működését, ezáltal garantálva a polgári lakosság élet- és vagyonvédelmét. Az oktatások és gyakorlatok számát növelni kívánják, mivel ezek elengedhetetlenek a hatékony beavatkozásokhoz.

A tavalyi év számos kihívást hozott a tűzoltóság számára, de a csapat felkészültsége és elkötelezettsége révén sikeresen megoldották a felmerülő problémákat. 

Az éves beszámoló és a jövőbeli tervek ismertetése során világossá vált, hogy a tűzoltóság vezetősége minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a szolgálat a jövőben is zavartalanul és hatékonyan működjön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában