Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2023.05.07. 17:20

Szirénaszó harsogott az utcákon, ünnepelt a 140 éves egyesület - galériával!

A tűzoltók megbecsüléséről szólt az elmúlt pár nap, őket ünnepelték azok is, akiknek eddig még – szerencsére – nem volt szükségük a munkájukra. Idén a Szent Flórián-napi ünnepséget Bátaszéken tartotta a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség, Bátaszék Város Önkormányzata, valamint a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen a vármegyei tűzoltónapi ünnepségét abból az alkalomból, hogy a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület 140 éve alakult meg.

Mauthner Ilona

Sok szervezet hozott koszorút a szoborhoz

Fotó: Mártonfai Dénes

Vasárnap délelőtt 9 órakor a bátaszéki tűzoltósági laktanyánál koszorúzási ünnepséggel kezdődött a megemlékezés abból az alkalomból, hogy a helyi önkéntes tűzoltó egyesület idén ünnepli 140 éves fennállását. Sümegi József diakónus megáldotta a tűzoltók védőszentjét, Szent Flóriánt ábrázoló szobrot, majd Bátaszék önkormányzata, a Bátaszéki tűzoltóság, a nagysallói tűzoltóság és a ditrói önkéntes tűzoltó alakulat nevében virágokat helyeztek el a szobornál, ahol Ill József, a bátaszéki önkéntes tűzoltók vezetője mondott köszöntőt.

Ezt követően elindult a gyalogos és a tűzoltóautókból álló gépjárműves felvonulás. A szirénázó járművek végigvonultak Bátaszék több utcáján, az emberek pedig lelkesen integettek nekik. A Kossuth Lajos utcában megállt a menet a Szent Flórián szobornál, ahol Sümegi József diakónus megáldotta a szobrot, majd itt is koszorúzás következett. Az előbbi koszorúzókhoz csatlakozott még a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Cikádor Főnix csapata, a fiatalokból álló önkéntesek.

Mayer Péter, a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka és Ill József 28 tűzoltónak adott át oklevelet, emlékérmet. Azoknak, akik már évek óta szolgálják és biztosítják a környék nyugalmát.

Ezt követően a Flórián-napi ünnepség két helyszínen is folytatódott, egyrészt a Piactéren, ahol a kíváncsiskodó felnőttek és gyerekek ismerkedhettek meg a tűzoltók munkájával, többek között a füstsátorral, a különböző felszerelésekkel, mentőeszközökkel.

A másik helyszín pedig a Kanizsai Dorottya Általános iskola aulája volt, ahol a Szent Flórián-napi ünnepség folytatódott. A résztvevők, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a bátaszéki önkéntes tűzoltók és a vármegyei tűzoltószövetség külön-külön beszámoltak az éves munkájukról, terveikről.

A rendezvényen részt vett Bátaszék polgármestere és a testvérvárosok, Nagysalló és Ditró tűzoltókból álló küldöttsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában