ítélet

2018.12.17. 14:00

Feleségét és fiát ütötte, rúgta a vádlott

Közokirat-hamisítás bűntettében, két rendbeli kapcsolati erőszak és testi sértés vétségében mondott ki bűnösnek egy hetvenöt éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását másfél évre felfüggesztette.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

A vádlottnak meg kell fizetnie közel százezer forint bűnügyi költséget. A szabadságvesztés végrehajtása esetén a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható legkorábban feltételes szabadságra a férfi. Az ítélet jogerős.

A büntetlen előéletű vádlott teljes körű beismerő vallomást tett a bíróság előtt, és a tárgyalásról lemondott, amit a bíróság elfogadott – tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A férfi a veszekedések hevében már 2016-ban is rendszeresen erőszakosan viselkedett, a feleségét ütötte, rúgta, lealacsonyító trágár kifejezésekkel illette. Tetteinek nem egyszer tanúja volt közös, már felnőtt fiuk. Tavaly július 5-én a vádlott a feleségét többször ököllel mellbe vágta és arcul ütötte. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott és fia kapcsolata is olyannyira megromlott, hogy 2015-től kezdődően rendszeresen szidalmazta, ütlegelte, becsmérelte, egy alkalommal fűnyírás közben hátba rúgta a fiát.

A férfi korábban egy autót vásárolt, amit a fia nevére íratott, így ő lett a jármű tulajdonosa és üzemben tartója, s rendszeresen használta is. Később a vádlott úgy gondolta, hogy a fia az autót nem érdemli meg, ezért 2017. augusztus 10-én szerződést készített arról, hogy a fia eladta neki az autót. Az iraton tanúként szereplők nem tudtak arról, hogy a szerződést a vádlott hamisította. A tulajdonváltozást be is jegyezték a közhiteles gépjármű-nyilvántartásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában