díjátadó

2018.02.05. 18:48

Rajtuk is múlik, sikeres lesz-e a megye jövője

A civil szféra iránti megbecsülését fejezte ki a megyei önkormányzat a Vármegyeházán rendezett díjátadó ünnepségen.

Steinbach Zsolt, fotó: Makovics Kornél

A megyének kiemelt feladata a civil szféra támogatása, az értékes civil kezdeményezések, önálló gondolatok pedig nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az egész megye sikeres legyen. Erről is beszélt köszöntőjében Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke a hétfői megyei civil díjátadón. Potápi Árpád János honatya azt hangsúlyozta, hogy a civil lét valódi tartalma nem az egyéni életstratégia kibontakoztatásában, hanem a közösségért vállalt felelősségben mutatkozik meg.

Az ünnepségen Móricz Norbert tolmácsolta Wass Albert az idő értékéről szóló gondolatait, a színvonalas zenei betéteket Hauszer Beáta, Schmidt Péter és Heil Ákos prezentálta. A műsorvezetők Wessely Judit és Tóth Róbert voltak. Az eseményen az előző évi fődíjas kitüntetett, a Regölyért Egyesület vezetője, Stallenberger Zoltánné számolt be a szervezet tavalyi munkájáról.

Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete 2017. évi fődíjasa a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület (elnöke Dr. Gesztesi Enikő). Az egyesületnek nagy szerepe van a megye múltjának feltárásában. A civil szervezetnek ma 22 településen élő 74 személy és 20 pártoló tagja van. Az egyesület vállalja a nemzeti tudat és a hagyományok ápolását, a kulturális, természeti és települési értékek megőrzését és gazdagítását.

Különdíjasok:

A Szedresi Sziget Egyesület (elnöke Benke Béla) munkáját a településért, annak természeti értékeiért való tenni akarás jellemezi. Számos feladatot láttak el, mellyel a környéken élők és az odaérkező kirándulók javát szolgálják úgy, hogy közben a természetvédelmi érdekeket is mindig képviselik. Kialakították az Ős-Sárvíz Tanösvényt, melynek koncepciója, megvalósítása nemzetközileg is egyedülálló.

A Bárka Művészeti Szalont (elnöke Lönhárd Ferenc) 1996-ban alapította három tolnai gyökerű civil szervezet azzal a céllal, hogy összefogja a Tolna megyei, főként amatőr képzőművészeket. A „Bárka” tagjainak többsége festő, de vannak sorainkban keramikusok, szobrászok, zománcművesek, textilesek is. Az Egyesület számos alkotótábort szervezett és számtalan kiállítás keretében volt lehetőségük a tagoknak alkotásaik csoportos bemutatására.

A Bazsonyi Arany Mecénás díj 2017. évi kitüntetettje a Fastron Hungária Kft. (ügyvezető igazgató Mayer Károly). A társaság Tolna város legnagyobb vállalkozásaként félezer embernek ad munkát, sokmilliós iparűzési adót fizet, profitját helyben forgatja vissza. A társaság a város sport, kulturális és társadalmi életét nagyvonalúan segíti: oktatási intézmények, közösségi rendezvények, civil szervezetek számíthatnak anyagi támogatásukra.

Címkék#djátadó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában