programok

2018.03.25. 09:30

Kalandos, izgalmas nyári tábort szerveznek

Vida Tünde, Illusztráció: Shutterstock

Törvényi kötelezettségén túl, programot is szeretne nyújtani a város önkormányzata a nyári szünetre azoknak a gyerekeknek, akikről munkahelyi kötelezettségük miatt napközben nem tudnak gondoskodni a szülők. Ezért az önkormányzat a Paksi Kistérségi Szociális Központon keresztül pályázatot nyújt be napközis Erzsébet-tábor szervezésére. Amennyiben lesz elegendő jelentkező és pozitív elbírálást nyer a pályázat, nem az iskolában biztosítják a gyermekfelügyeletet és a napi háromszori díjmentes étkezést, hanem külső helyszínen.

A tervek szerint ez a korábbi Puszta Lovasudvar, új nevén Cseresznyés Pajta lesz, ahol kalandpark, lovaglás, állatsimogató, kincskeresés várja a gyerekeket, lehet majd barkácsolni, madárbarát kertet kialakítani, de terveznek sárkányhajózást is, aminek Dombori lesz a helyszíne. Debreceniné Polgár Eszter, a hivatal csoportvezetője azt mondta, tavaly a tanév befejezését követően nagyobb, a nyár további részében szerényebb igény volt erre az ellátásra. A pályázati támogatás alapfeltétele, hogy hetente legalább 20 résztvevője legyen a tábornak, ezért az összes paksi iskolába eljuttatták a tájékoztatót és jelentkezési lapokat, amelyeket a hétvégéig várnak vissza.

A csoportvezető hozzátette, törvényi kötelezettségének eleget téve, ha lesz rá igény, a nyári szünet minden hétköznapjára biztosít a város önkormányzata gyermekfelügyeletet és napi háromszori étkezést minden olyan paksi általános iskolásnak, akinek munkába járnak a szülei. A pályázat – mint arról Debreceniné Polgár Eszter tájékoztatott – azt szolgálja, hogy mindezt gazdag programokkal egészíthessék ki. Az önkormányzat gondoskodik a gyerekek oda- és visszaszállításáról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában