fekete gólyapár

2018.03.13. 13:00

Újra együtt Sára és Tóbiás

Mire hétfőn Sára is megérkezett, már látszottak Tóbiás munkájának első eredményei, és ha szűkösen is, de a gólyapár elfért a fészekben.

Hanol Erzsébet, Fotó: Gemenc Zrt.

Újra együtt Sára és Tóbiás, a fekete gólyapár. A hím már több mint egy hete, március elején visszatért gemenci fészkükbe, bár a tavasznak akkor még szinte nyoma sem volt, és hó borította a tojásrakó helyet. Sőt, Tóbiás megérkezése után ónos eső, majd hó esett. Az éjszakát a fészkén töltő madarat jégpáncél borította be reggelre, de kirepült táplálékot keresni – írják a Gemenc Zrt. honlapján. 

Február elején leszakadt a fészek egyik fele, de ahogy beköszöntött a tavasz, Tóbiás egyre nagyobb buzgalommal kezdett építkezni, így mire hétfőn Sára is megérkezett, már látszottak a munka első eredményei, és ha szűkösen is, de mindketten elfértek a fészekben.

A Gemenc Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően 2013-tól lehet megfigyelni a fekete gólya pár életét az erdőgazdaság honlapján. A madarak az elmúlt négy évben tíz fiókát neveltek fel.

Közeledik Zoltán, az egyetlen jeladós fekete gólya is, aki hétfőn már Szerbia felett repült, és két-három nap múlva landolhat Gemenci erdei fészkén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában