2018.03.06. 16:20
Ellenőrzik az élelmiszereket húsvét előtt
Az idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést a Földművelésügyi Minisztérium. Az átfogó vizsgálatot március 1-je és április 2-a között hajtják végre. Az egész országra kiterjesztett ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálásával a megyei élelmiszerlánc-felügyeleti szervek végzik. Az idén is az ellenőrzés középpontjába kerülnek például a pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítmények. Kiemelten figyelnek a tojásra, és az idén először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság. Emellett ellenőrzik az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve a bárányok és nyulak szállítását.