kiállítás

2018.04.30. 15:00

Csuhé, ami gyógyít és gyönyörködtet

Steinbach Zsolt, fotó: Mártonfai Dénes

Különleges szerepet tölt be a faddi Dohóczki Istvánné Zsuzsanna életében a csuhé: súlyos betegségéből történő felépülésében tevékenyen közrejátszott ez a természetes anyag. Orvosa javaslatára csuhéból készített kézműves alkotásokat, ami hozzájárult a gyógyulásához.

Ezek az alkotások azonban nemcsak gyógyítottak, hanem gyönyörködtetnek is. Bárki meggyőződhet róla, ezúttal Tolnán, a MAG-Házban, ahol a hétvégén nyílt kiállítás Zsuzsanna munkáiból.

A Föld napja alkalmából rendezett tárlaton bemutatott alkotásai között vannak csuhéból font használati tárgyak is, de az anyag különlegességét a régi paraszti életbe bepillantást engedő életképek, döntően csuhéból és más természetes anyagokból készült, különféle tevékenységeket „végző” bábuk adják. A tárlaton emellett faddi parasztembereket ábrázoló archív fotók is láthatók.

A kiállítást Deméné Miksa Zsuzsanna, nyugalmazott faddi lelkész nyitotta meg, közreműködött Decsi-Kiss András (ének, gitár.) Dohóczki Istvánné kiállítása május 18-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában