Lelki egészség központ

2018.04.05. 19:30

Lelki egészség központ kezdte működését Bonyhádon

Egyéni és csoportos foglalkozásokra egyaránt lehetőség nyílik szakemberek segítségével a Lelki egészség központban.

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

Az országban elsőként Bonyhádon kezdte meg működését a kórház és rendelőintézet egészségfejlesztési irodájának lelki egészség központja. A projektindító rendezvényt ma tartották. Dr. Barcza Zsolt, a kórház főigazgató főorvosa elmondta, hogy újabb mérföldkő ez az intézmény életében, amelyre pályázati forrásból 40 millió forintot nyertek el.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt években számos fejlesztésnek lehettek tanúi a Bonyhádon és téréségében élők. Megújult az orvosi rendelők jelentős része, és kórházi fejlesztések is történtek. A lelki egészség központ szintén a betegségek kezelését és megelőzését szolgálja. Szabó Tibor, a város alpolgármestere ugyancsak szólt a megjelentekhez. Arról beszélt, hogy a fejlesztések mindegyike a térségben élők magasabb életszínvonalához járult hozzá.

A lelki egészség központ célját, feladatait Daniné Turcsányi Éva, az egészségfejlesztési iroda vezetője ismertette. Elmondta, hogy a pályázatnak köszönhetően különböző lelki egészséget fejlesztő programok válnak elérhetővé. Előzetes időpont egyeztetés után egyéni pszichológusi, szociális és mentálhigiénés tanácsadások vehetők igénybe. A csoportos összejöveteleken szintén számos lehetőség kínálkozik. Többek között alkoholról leszokást segítő és drogprevenciós foglalkozások, a fiatalok számára önismereti tréningek, az időseknek biblioterápia, a gyermekvállalás előtt állóknak pedig a szülői szerepekre felkészítő foglalkozások lesznek.

A szakmai munka érdekében egy pszichológussal és egy addiktológiai konzultánssal bővült a munkatársak köre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában