TETT

2018.06.11. 19:10

Kardos Zsuzsanna kapott idén Gránit-díjat

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

A Gránit-díjjal fejezi ki háláját a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás azoknak, akik kiemelkedő tevékenységükkel, szerepvállalásukkal hozzájárulnak a társulás sikeres működéséhez. Az elismerést minden évben a TETT-re Kész Napon adják át, amelyet idén Mőcsényben rendeztek, és ahol Kardos Zsuzsanna, a Lakossági Ellenőrző Csoport egykori vezetője vehette át a díjat példaértékű munkájáért.

Kardos Zsuzsanna 1982-ben főiskolai tanulmányai alatt általános iskolai tanítóként került Mórágyra, ahol akkor éppen napközis nevelői álláshely üresedett meg. A kezdeti években napközis nevelőként dolgozott, később alsó tagozatos osztályfőnök lett. Mórágy és a jó tantestületi közösség annyira megtetszett neki, hogy 1991-ben saját házat vásárolt a településen.

Mint azt méltatásában írták róla, minden évben osztálytanítóként, osztályfőnökként tervezett, tudatosan, alaposan, kitartóan. A rábízott osztályokat fegyelemre, becsületességre és toleranciára nevelte. Osztályai mindig tiszták, rendezettek voltak. Tanítványainak verseket, énekeket, színdarabokat tanított egy-egy kulturális bemutatóra. Az alsós tantárgyak tanításán kívül bátran rá lehetett bízni felsős tantárgyak tanítását is.

Mindig szívesen kivette a részét az iskolai és községi rendezvények, ünnepségek megszervezéséből is. Sokat fáradozott az iskolai innovatív feladatok megoldásán, a projektek megvalósításán, a német iskolakapcsolat ápolásán és nem zárkózott el az új dolgok megtanulásától sem, mint például az informatika.

Több éven keresztül felelőse volt az iskolai kompetenciamérési folyamatnak, belső értékelési rendszernek és a tankönyvfelelősi feladatokat is ellátja. Sokat segít fiatalabb kollégáinak tapasztalatainak átadásával.

A TETT Lakossági Ellenőrző Csoport elnöki tisztét társadalmi megbízásként tíz éve vállalta el. A feladatot becsülettel és teljes aktivitással végezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában