elismerés

2018.06.29. 09:30

Megyei elismerést kapott a tolnai bizottság

Steinbach Zsolt, Fotó: Ótós Réka

– Városunk igen régi település, így rengeteg érték lelhető fel itt, különböző időszakokból – mondta Reiter Antalné, a Tolna Városi Értéktár Bizottság elnöke annak kapcsán, hogy a helyi értéktár Érték-díjat kapott a megyétől.

Az elismerést az idén Bogyiszlón rendezett Tolna Megyei Értékek Napján adták át. A tolnai elnök megköszönte a sok segítséget, amit az értékek felkutatásához és feldolgozásához a helyi lakosságtól kapnak. Fontosnak mondta ezt a munkát, ami által a jövő generációi is megismerhetik a helyi értékeket. Hiszen – Széchenyi szavai alapján – tisztelni kell a múltat ahhoz, hogy megérthessük a jelent és munkálkodhassunk a jövőn – fogalmazott Reiter Antalné.

A tolnai értéktár bizottság 2014 januárjában alakult, a Tolnai Városszépítő Alapítvány kuratóriumi tagjaiból. A bizottság elnökévé Reiter Antalnét választották, a tagok Illés Erzsébet, Király József, Klein Antal és Lajtai Zoltán.

A tolnai értéktárba eddig harmincöt helyi értéket vettek fel, a megyei értéktárban pedig jelenleg tizenkilenc tolnai érték szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában