programok

2018.06.27. 15:20

Sűrű volt az év vége a Mesevár Óvodában

A kölesdi gyerekek sok érdekeset láttak, hallottak, próbáltak, és még többet játszottak.

Budavári Kata

A Kölesdi Mesevár Óvoda év végi programjában szerepelt gyermeknap, kirándulás Katicatanyára és Mórágyra, ballagás, angol és néptánc évzáró is, tudtuk meg Vargáné Kisfalvi Erzsébettől, a kozeleti.hu szerkesztőjétől. Nem olyan régen a szegedi Grimaszk Színjátszó Társulat a Bolond vár című előadásában a gyerekek is résztvevői voltak az eseményeknek.

Előadás után a művelődési ház udvarán szülők és kívülálló segítők csillámtetoválást, lufi- hajtogatást készítettek, de a sütemény, jégkrém, üdítő és tánc lehetőségei közül is válogathatott ki-ki kedvére. Május 15-én tizennyolc felnőtt és gyermek az önkormányzat kisbuszával érkezett Mórágyra, ahol megismerkedtek a lóápolással, majd lovagolhattak. A kézműves-foglalkozát követően pedig csacsifogatra ülve járták be a falut.

Május 18-án Kaposváron túl, Katicapusztára busszal utazott egy ötvenfős csapat. Előzőleg interneten szervezték a programot, a helyszínen pedig fakultatív módon kapcsolódott mindenki a lehetőségekhez. Nagy sikere volt a trambulinnak, állatsimogatónak, céllövöldének, régi mezőgazdasági gépeknek, amelyekre fel lehetett ülni, a megmászható várnak, csúszdapadoknak és a benti játszóparknak.

Június 1-jén, a ballagás napján, a felnőttek virágokkal díszítették az óvodát. A nagycsoportosok versekkel, énekkel búcsúztak, a kicsik és középsősök is verseltek, énekeltek. Június 4-én volt az angol évzáró, ahol Gscheidt Lilla angol tanár vezetésével a tanult énekeket, mondókákat mutatták be a megjelent szülőknek.

A néptánc évzáróra június 6-án került sor. Toláczi József néptánctanár heti egy alkalommal harmincnégy gyermekkel foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában