táborozás

2018.07.18. 09:30

A református tábor állati küldetése

Wessely Gábor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: szerző felvétele

Állati küldetés. Ez volt az idén a református gyerekek táborának témája Nagydorogon. A július 10–13-ig tartó programot a lelkésznő, Surányiné Réti Katalin szervezte. A bibliában felbukkanó állatokat vették sorra: fürj, szamár, disznó, bárány.

Szerepükről beszélgettek, dramatizált jeleneteket adtak elő, s a kézműves-foglalkozásokon elkészítették őket, különböző anyagokból.

Helybeli és nagydorogi gyökerű, itt nyaraló gyerekek vettek részt a négynapos rendezvényen, összesen hatvanöten, az óvodástól a gimnazistáig. Lovaglás, habparti, bábszínház, sok játék és kürtőskalácssütés is szerepelt a kínálatban. Az utolsó napon tartották a szülők délutánját, amikor a táborozók bemutatták szüleiknek mindazt, amit tanultak és készítettek.

A lelkésznő fontos és hasznos közösségformáló eseményeknek tartja ezeket a nyári együttléteket. Jövőre ismét szerveznek református gyerektábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában