Pannonhalmán és Zircen is megálltak

2018.07.17. 15:20

Városnézéssel kötötték egybe a találkozót

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

Az Asztmaklubok Országos Találkozóján vett részt nemrégiben a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület. Útjukról Tóth Gáborné egyesületi tag számolt be. Elmondta, hogy a rendezvényen elsőként Pós Péter, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke szólalt fel. Előadása az Egészségvédelem a népüket is eladó országokban címet viselte. A folytatásban az asztma gyógyításának természetes módjairól, a beteg gyógyszerfejlesztésben betöltött szerepéről, illetve arról hallhattak a résztvevők, hogy lehet-e kölcsönhatás az asztmás betegek gyógyszerei és a gyógynövények között.

Délután kisvonatos városnézésre indult a társaság, majd az Asztmóka című műsor során előadásaikkal egymást szórakoztatták az egyesületek tagjai. A dombóváriak közül hárman álltak közönség elé. Futó Zoltánné a székely góbé furfangos megnyilvánulásait adta elő, a Schott Imréné és Tóth Sándor páros pedig A dadogó vásárló című jelenettel mulattatta a társakat.

Másnap hazafelé a Pannonhalmi Főapátságot tekintették meg a dombóvári egyesület tagjai Pommer Máté, a bencéseknél tanuló középiskolás vezetésével. A diák beszélt Szent Mártonról és Szent Benedekről, a bencés-rend alapítójáról, az apátság múltjáról és jelenéről, a templom építéséről és többszöri átépítéséről. A hatalmas könyvtárban szó volt Szent Benedek regulájáról, megnézte a társaság a Tihanyi és a Pannonhalmi Apátság Alapító levelének másolatát, Szent István és I. Ferenc szobrát, valamint a gyönyörű mennyezetfreskót. Zircen is megálltak, ahol szintén az apátságot nézték meg, illetve sétára is jutott idő a virágokkal gazdagon borított parkban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában