közlemény

2018.08.30. 10:53

Nem bizonyos, hogy gömbvillám okozta a kárt

Munkatársunktól

Fotó: Shutterstock

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint nem megerősített tény, hogy gömbvillám pusztított el vasárnap hajnalban közel kétszáz kecskét és egy szénatárolót a bátaszéki Somogyi Béla utcai állattartó telepen. A villámcsapás tényét megállapították, ám hozzátették, a típus megállapítása nem tartozik a hatáskörükbe. A lapunk által leírtakkal szemben tűzvizsgáló sem érkezett a káreset helyszínére, így tűzvizsgálati eljárás sem indult, tekintettel arra, hogy sem bűncselekmény gyanúja, sem a jogszabályban meghatározott egyéb olyan körülmény nem merült fel a káresettel kapcsolatban, ami ezt indokolta volna.

A károsult kollégánknak arról számolt be, hogy egy tűzoltó – akiről a fiatal állattartó csak feltételezte, hogy tűzvizsgáló – a helyszínen elmondta, hogy szerinte gömbvillám végezhette ezt a fajta pusztítást, majd részletesen elmagyarázta neki, hol és miként történhetett a becsapódás, illetve milyen események láncolata vezethetett a tragikus végkifejlethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában