jubileum

2018.08.07. 15:30

Ünneplésre készül Paks és német testvérvárosa

Hanol Erzsébet

Polgármesterként első alkalommal tett látogatást Szabó Péter Reichertshofenben, Paks testvértelepülésén. Ebből az alkalomból Michael Franken polgármester felkérésére kézjegyével látta el a város Aranykönyvét, amelyben prominens személyek, egyházi vezetők, miniszterek, németországi és külföldi politikusok, partnervárosok képviselőinek bejegyzése, aláírása kap helyet – számolt be a Paksihirnok.hu.

Jövőre lesz harminc éve, hogy Paks és Reichertshofen testvérvárosi szerződést kötött, emellett fennállásának 35. évfordulóját ünnepli a Reichertshofener Musikanten zenekar. A szerződés ünnepélyes megerősítésén kívül szívesen látják paksi alkotók munkáit egy reichertshofeni kiállításon, és népesebb küldöttséget várnak jövőre Paksról.

A városházán tett látogatás után a magyar küldöttség koszorúzott a testvérvárosi kapcsolatok kialakításában kulcsszerepet betöltött, dunakömlődi származású Stenger Pál sírjánál, valamint a testvérvárosi szerződést Reichertshofen részéről polgármesterként annak idején aláíró Hans Hammerl nyughelyénél.

A paksiak minden évben részt vesznek a hagyományos Paarfesten, ami a helyiek kiemelkedő kulturális eseménye. A rendezvény a helyi egyesületek, a városvezetés és a meghívott vendégek, testvérvárosi delegációk felvonulásával kezdődik. Az ünnepélyes köszöntőt követően a két polgármester azzal nyitotta meg a fesztivált, hogy egy szám erejéig közösen dirigálták a Reichertshofener Musikanten zenekart.

A paksi delegáció látogatást tett az ingolstadti Audi-gyárban, valamint megtekintették a Walchensee-ben működő vízerőművet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában